Nytt fra Codex Advokat

07.04.2017

Vinnerne av prosedyrekonkurransen!

Vi gratulerer de dyktige jusstudentene Charlotte Berger og Kristine Solli med seieren i prosedyrekonkurransen. Begge to har åpenbart fremtidige karrierer som advokater foran seg dersom de ønsker å gå ned den veien. Vi er stolte av å ha vært deres veiledere.

Charlotte Berger og Kristine Solli stakk i går av med seieren i den prestisjetunge prosedyrekonkurransen som Juristforeningen på det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo arrangerer hver vår. Konkurransen innledes med en kvalifiserende stevningsrunde. De 16 beste lagene går videre til åttendelsfinalen i Oslo tingrett. Deretter møter lagene hverandre hver uke frem til to lag står igjen i finalen i Gamle Festsal. Deltakerne blir bedømt av praktiserende tingrettsdommere, lagdommere i semifinalene og Høyesterettsdommere i finalen.

Høyesterettsdommerne Steinar Tjomsland, Kristin Normann og Arne Ringnes kom enstemmig frem til at Charlotte og Kristine var de verdige vinnerne av konkurransen og premien på 15.000,- kroner i tillegg til heder og ære. Kvelden ble avsluttet med storslått bankett på Grand Hotel.

Vinnernes veilederteam bestod av advokater fra Codex Advokat
Alle de konkurrerende lagene bistås av hvert sitt veilederteam bestående av anerkjente og velrennomerte jurister og advokater. Codex Advokat sitt veilederteam har hatt den store gleden av å veilede Charlotte og Kristine hele veien til topps i konkurransen. Begge to har åpenbart fremtidige karrierer som advokater foran seg dersom de ønsker å gå ned den veien. Vi gratulerer jentene så mye og takker for innsatsen!

Spente veiledere før finalen
Spente veiledere før finalen.

Jentene i aksjon
Jentene i aksjon.


Veilederteamet poserer stolt sammen med jentene etter at seieren er i havn
Veilederteamet poserer stolt sammen med jentene etter at seieren er i havn.


Jentene på banketten på Grand Hotel sammen med finaledommerne. Fra venstre: Høyesterettsdommer Arne Ringnes, høyesterettsdommer Kristin Normann, høyesterettsdommer Steinar Tjomsland, Kristine Solli og Charlotte Berger.


31.03.2017

Prosedyrekonkurransen 2017

Disse jentene er i finalen!
Prosedyrekonkurransen er en konkurranse som avholdes mellom jusstudentene ved det juridiske fakultet i Oslo, hvor hvert lag representerer en part. Pensumet for konkurransen er hentet fra 1. avdeling og alle studentene ved fakultetet kan delta. Konkurransens forløp skjer ved innlevering av en stevning basert på en oppgavetekst. De 16 beste stevningene går videre til selve prosedyrekonkurransen. De påfølgende runder finner sted i Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett før finalen avholdes for tre høyesterettsdommere i Gamle Festsal. Prosedyrekonkurransen arrangeres av Juristforeningen.

Veiledningsteam
Codex Advokat er glade for og stolte av å bistå og veilede de to jusstudentene, Kristine Solli og Charlotte Berger, i prosedyrekonkurransen våren 2017. Jentene har virkelig imponert og er nå i finalen! Et veiledningsteam bestående av erfarne og dyktige advokater og partnere ved vårt kontor legger ned mye arbeid i forberedelsene sammen med jentene. Vi stiller møterom til disposisjon, utarbeider disposisjoner og tørrtrener på prosedyreinnleggene helt til de sitter.   

Vi ser frem til den store finalen i Gamle Festsal, torsdag 6. april 2017.

Dette har skjedd:

30. mars 2017
Da er det bare å ta av seg hatten for Kristine og Charlotte som i kveld slo ut sine motstandere i semifinalen i Juristforeningens prosedyrekonkurranse i Borgarting lagmannsrett! Finalen går av stabelen foran tre høyesterettsdommere i Gamle Festsal på det juridiske fakultet neste torsdag. Vi gratulerer og gleder oss til å veilede jentene under forberedelsene til finalen!

23. mars 2017
Kristine og Charlotte har i dag gått videre til semifinalen i Juristforeningens prosedyrekonkurranse. Vi gratulerer så mye! 

16. mars 2017
Codex har i dag bistått som veileder for de dyktige jusstudentene Kristine Solli og Charlotte Berger i forbindelse med åttendedelsfinalen i Juristforeningens prosedyrekonkurranse 2017. Kristine og Charlotte gikk seirende ut av sitt heat i Oslo tingrett i kveld, og vi gleder oss til å bistå dem i kvartfinalen i neste uke!